Tatárszentgyörgy: magára hagyták az özvegyet a polgármester szerint

Perben áll a biztosítóval az a tatárszentgyörgyi roma asszony, aki férjét és kisfiát veszítette el az otthonukat ért támadás során. Az asszony a Molotov-koktéltól kiégett házba nem akar visszaköltözni, másik ingatlan vásárlására egyelőre esélye sincs.

Berente Imréné polgármester szerint az anyát és a támadást túlélő gyermekeit ugyanúgy magára hagyták, mint a falut. Bár a sorozatgyilkosok szörnyű tette után a csonkán maradt család egy antirasszista alapítványtól kétmillió forintot kapott, amit az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és a tatárszentgyörgyi önkormányzat is kiegészített.

A biztosítóval jó ideje tartó huzavona miatt még mindig a szülőknél lakik az anya és két gyermeke. A polgármester tájékoztatása szerint noha a házat 10 millió forintra biztosították, a biztosító olyan keveset akar fizetni, hogy a hiteltartozás levonása után a családnak egymillió forintja maradna csupán. Ez az adományokat hozzátéve sem elég egy másik otthon megvásárlására, noha Tatárszentgyörgyön bőven akad eladó ház - fűzte hozzá Berente Imréné.

Szerinte félő, hogy a biztosítóval folytatott pereskedés elhúzódása esetén elvész az önkormányzat által pályázaton szerzett, a roma asszonynak szánt egymillió forint is, hiszen az összeg elköltése határidőhöz kötött.

Idén február 22-én éjjel a Pest megyei Tatárszentgyörgyön - valószínűleg az augusztus 21-én hajnalban elfogott, roma-támadássorozattal, illetve több gyilkossággal gyanúsított "négyek" Molotov-koktélt dobtak a település cigánysorának szélén álló házra, majd lelőtték a lángokból menekülő apát és ötéves kisfiát, kislányát pedig súlyosan megsebesítették.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.