Tatárszengyörgyön csődöt mondtak a hatóságok?

Csődöt mondtak a hatóságok a Roma Polgárjogi Alapítvány szerint a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság helyszínelésekor. Eddig nem volt ennyire nyilvánvaló, hogy egyes hatóságok számára a faluvégi cigány életének nincs akkora értéke, hogy szakszerűen tegyék a dolgukat.

Csődöt mondtak a hatóságok a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) szerint a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság helyszínelésekor, és kiderült: egyesek számára a "faluvégi cigány emberek életének nincs akkora értéke", hogy szakszerűen intézkedjenek - közölte a szervezet kedden.

"A helyszínelés első diagnosztizálásakor csődöt mondtak az adófizetők pénzéből fenntartott hatóságok" - írta közleményében az alapítvány, hozzátéve: a rendőrség, a tűzoltóság és az ügyeletes orvos még akkor is fenntartotta az elektromos tűzről, füstmérgezésről szóló verziót, amikor már fél napja mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy az apát és fiát agyonlőtték.

A szervezet "szimpla emberi mulasztásnak, hanyag, közönyös kontármunkának" értékeli a hatóságok hétfői tevékenységét. "Vezetőiknek nem mentegetni kellene őket, hanem alkalmas, hozzáértő szakembereket keresni a helyükre" - tette hozzá.

Az RPA szerint eddig nem volt "ennyire nyilvánvaló, hogy egyes magyar hatóságok számára a faluvégi cigány ember életének nincs akkora értéke, hogy becsületesen és szakszerűen tegyék a dolgukat".

Az alapítvány kedd estétől a helyszínen hajnalig tartó közös megemlékezést tart, és azt kéri "a magyar társadalom együtt érző tagjaitól": 20 órakor gyújtsanak egy gyertyát a hétfőn hajnalban meggyilkolt apa és gyermeke emlékére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.