Meddig spammelhet még a Fidesz?

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kérdéssel fordult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH), hogy megtudja, miként lép fel a Fidesz kéretlen üzeneteivel, az sms-ekkel és e-mailekkel szemben.

A jogvédő szervezet adatvédelmi programvezetője szombaton az MTI-vel közölte: az adatigényléssel azt követően éltek, hogy a jogsegély szolgálatukhoz beérkezett információk szerint a Fidesz leállíthatatlanul küldözgeti e-mailjeit olyanoknak, akik soha nem adták meg elérhetőségüket a pártnak, és ezt az érintettek jelezték is a TASZ-nak. Hídvégi Fanny jelezte: véleményük szerint a NAIH is tud a feltételezhető jogsértésről.

Az adatigénylés keretében egyebek között azt kérdezik a hatóságtól, hogy hány bejelentés érkezett a NAIH-hoz arról, hogy a Fidesz, a kormány vagy a Civil Összefogás Fórum kéretlen leveleket küld. Kíváncsiak arra is, hogy az információs törvény alapján milyen intézkedéseket tett a NAIH az ilyen ügyekben. Továbbá: indított-e a NAIH hatósági eljárást a Fidesz, a kormány vagy a CÖF adatkezelési gyakorlata kapcsán akár email címek kezelése akár más ügyben? Arra kérik a hatóságot, hogy ezekre a kérdésekre a békemenetre és Fideszt támogató nagygyűlésre meghívó sms-ek tekintetében is válaszoljon.

Hídvégi Fanny közölte: jogsegély szolgálatuknál egy panaszos azt kifogásolta, hogy a rezsicsökkentéses aláírásgyűjtés óta napi rendszerességgel kap e-maileket a Fidesztől, pedig nem is írt alá semmit. Mások a békemenetre kaptak kéretlenül meghívást, illetve a Fideszt támogató rendezvényre hívó sms-t is kapnak olyanok, akik megtiltották a mobilszolgáltatóknak, hogy számukat ilyen célra kiadják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.