Tart még a szivattyúzás a balatoni özönvíz után

Még mindig szivattyúznak az elöntött balatoni településeken, ahol a hétfő délután lezúduló nagy mennyiségű esővíz pincékbe és lakóházakba tört be - közölte kedd délelőtt a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Bázelné Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy tájékoztatása szerint Balatonújlakon, Balatonmáriafürdőn és Balatonkeresztúron a csatornák nem tudták elvezetni a csapadékot, 21 helyszínen dolgoztak a szivattyúk hétfő éjszaka. A marcali hivatásos tűzoltók mellett kéthelyi és balatonkeresztúri önkéntesek dolgoztak a víz eltávolításán, valamint egy kaposvári egységet is a helyszínre vezényeltek.

A tűzoltók egy-egy átereszt megtisztítottak, ezután a felgyülemlett víz lassan apadni kezdett, de a szivattyúk folyamatosan dolgoznak - tudatta a szóvivő, hozzátéve: Balatonmáriafürdőről és Balatonkeresztúrról még mindig érkeznek bejelentések a megyei műveletirányítási központba.

Közölte továbbá, hogy egy balatonmáriafürdői gyerektábor 100 lakóját ideiglenesen a balatonkeresztúri sportcsarnokban helyezték el éjszakára. Az épületekbe betört a víz, ezért azokat fertőtleníteni kell.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.