Társa lőtte meg a főtörzsőrmestert - azután hazudtak

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kedden még azt közölte, hogy egy ismeretlen személy szándékosan rálőtt a Zákányi Határrendészeti Kirendeltség főtörzsőrmesterére a horvát határhoz közeli falu külterületén. A lövedék a férfi jobb könyökét érte, megsebesítette ízületét, s több csontot szilánkosra tört, ezért meg kellett operálni a nagykanizsai kórházban.

A meglőtt főtörzsőrmester – információink szerint – kedetben úgy rekonstruálta az esetet: hétfő éjjel a kocsit hátrahagyva indult társával egy bokros terület felé, s amikor zseblámpáját bekapcsolta, valaki rálőtt. Mindezek alapján a rendőrség nem tartotta kizártnak, hogy egy tetten ért orvvadász lőtt a járőrre. Az eset nyomán a rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, s a helyszín átvizsgálását.

Csütörtökön viszont már arról tájékoztatta tudósítónkat a rendőrség: a gyanú szerint a főtörzsőrmestert járőrtársa vétlen lövése sebesítette meg, s ennek leplezésére találták ki azt, hogy valaki rájuk lőtt a bokrok közül. A történtekről szerettünk volna részleteket is megtudni – például azt, hogy miért volt a rendőr kezében a fegyver –, ám Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem válaszolt kérdésünkre.

A történtek miatt a Zákányi Határrendészeti Kirendeltség parancsnoka tegnap azonnali hatállyal felmentette a két járőrt, a Somogy Megyei Nyomozó Ügyészség pedig büntetőeljárást indít ellenük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.