Tarnabodon őszig tarthat a sötétség

Tarnabodon január óta nincs közvilágítás. A település eddig háromszázezer forintot törlesztett több mint egymilliós adósságából, s azt remélik, őszre újra lesz fény az utcákon.

A dél-hevesi kistérség egyik leghátrányosabb helyzetű településén, Tarnabodon januárban az Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (ÉMÁSZ) lekapcsolta a közvilágítást, a felhalmozott 1,8 millió forintos tartozásuk miatt. Ennek egy összegben való kifizetésére reményük sincs - írja a heol.hu.

Az áramszolgáltató partner volt abban, hogy a nehéz helyzetű falut segítse, részletfizetést ajánlottak, de a számla jelentős megemelkedése okán – ami vélhetően annak is köszönhető, hogy sokan illegálisan, a közvilágítási oszlopokról vezették az áramot a házukba – kénytelenek voltak a szolgáltatást felfüggeszteni.

– Nagyon bízunk abban is, hogy benyújtott támogatási kérelmünket elfogadják. Felháborít, hogy az adósságkonszolidációra hivatkozva folyton azt kapjuk a kormánytól, hogy nem lehetnénk ilyen nehéz helyzetben, de hangsúlyozom: itt nem adósság-, hanem hitelkonszolidáció történt, ami arra volt elég, hogy kifizessük a tartozásainkat a tarnazsadányi helyhatóság, illetve a Dél-Hevesi Kistérségi Társulás felé, s az elmaradt szociális kifizetéseket rendeztük –mondta Pető Zoltán a polgármester. Közölte: hálásak a rendőrségnek, mivel mióta ez a helyzet fennáll, nem romlott a közbiztonság, köszönhetően annak, hogy a járőrök a nap 24 órájában járják a falu utcáit. Amikor az önkormányzatnak van egy kis pénze, apránként törlesztenek az ÉMÁSZ felé. Nemrégiben háromszázezer forintot tudtak egy összegben kifizetni, de még így is több mint egymillió a tartozásuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.