"Tarlósnak és Vitézynek egyaránt mennie kell"

Összegyűjtötte és a tervek szerint hétfőn délután le is adja az induláshoz szükséges támogató aláírásokat a Magyar Liberális Párt (MLP) főpolgármester-jelöltje.
Bodnár Zoltán ezt hétfői, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) épülete előtt tartott, hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, amelyen bírálta az elmaradt fővárosi közlekedési fejlesztéseket.

A jelölt azt mondta, közel hétezer támogatást gyűjtöttek össze egy igen intenzív kampány során. Az induláshoz ötezer érvényes aláírás szükséges.

Bodnár Zoltán ezután arról beszélt, hogy Tarlós István főpolgármesternek és a BKK-t vezető Vitézy Dávidnak 2010 előtt volt ideje felkészülni arra, hogy mit kellene tenni a fővárosi tömegközlekedéssel, de Tarlós ígéretei közül kevés valósult meg.

Elismerte, hogy néhány változtatást végrehajtottak, például átadták a 4-es metrót és új szerelvények érkeztek a 2-es metró vonalára. Eközben viszont késik a 3-as metró felújítása, amiről a város vezetése "büszkén mondja", hogy elkezdődik, mert a kormány engedélyt adott a hitelfelvételre, de azt nem sikerült kiharcolni, hogy ezt költségvetési támogatásból hajtsák végre – vetette fel.

Úgy folytatta, előbb-utóbb "valami történni fog" a fonódó villamosok és az elektronikus jegyrendszer ügyében is, pedig utóbbinak elméletileg már 2012-ben működnie kellett volna. Folyamatosan húzódik a trolibusztender is, habár ebben az ügyben talán hamarosan el lehet jutni a szerződéskötésig – mondta Bodnár Zoltán.

A budapesti közlekedésfejlesztés nemcsak a város ügye, hanem az egész országé – hívta fel a figyelmet.

Kijelentette: Tarlós Istvánnak és Vitézy Dávidnak egyaránt mennie kell idén ősszel.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2011-ben döntött az időalapú elektronikus jegyrendszer bevezetéséről, amihez több mint húszmilliárd forintot lehetett volna szerezni az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank hiteléből. A fővárosnak csak négymilliárdot kellett volna előteremtenie ahhoz a beruházáshoz, amelyik csökkentette volna a bliccelés lehetőségét és kényelmesebbé tette volna a jegyvásárlást - mondta.

A hőpapíros jeggyel szerinte az a probléma, hogy úgy "vett ki a fővárosiak zsebéből" 85 millió forintot, hogy mindössze az elektronikus jegyet helyettesíti.

A sajtótájékoztató alatt az MLP egyik aktivistája egy kinagyított BKK-jegyet tartott a kezében, amelyen "Vonaljegy egy útra a Főpolgármesteri Hivatal elhagyására. Beváltható 2014 őszén." felirat állt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.