Tarlós szocialista helyettessel vezetné Budapestet

Tarlós: most bűn privatizálni

Ha megnyerné a főpolgármester-választást, Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szocialista helyettest venne maga mellé - mondta az ellenzéki politikus a Népszavának adott interjúban. Tarlós a Fidesz ugyan soha ilyen jó még nem állt a fővárosban, de az MSZP-nek akkora bázisa mindenképpen marad, hogy érdemes legyen velük együttműködni. Tarlós kitér az idei fővárosi költségvetési koncepcióra, amely szerinte a bevételeket túl, a kiadásokat pedig alulbecsüli. A frakcióvezető felülvizsgáltatná azokat a fejlesztési terveket, amelyekre nincs fedezet, és bűnnek tartja most privatizálni a fővárosi közműcégeket.

Késve utalt családi pótlék

Késik a családi pótlék, a Magyar Államkincstár a szokásosnál később utalta át ugyanis a pénzt - hangzott el kedd este a Magyar Televízió Híradójában. A késést az okozta, hogy idén januárban ötödike volt az első munkanap, és a jogszabály szerint ekkor kellett utalniuk. Így több százezer család még nem kapta még meg a januári pótlékot. A kincstárnál azt mondták, hogy a pénznek a napokban minden számlára meg kell érkeznie. Magyarországon kétmillió gyerek után fizetnek családi pótlékot, és a jogosultak több mint felének bankszámlára jön a pénz. Akik postán kérték, azoknak január 10-ig kell megkapniuk a családi pótlékot.

Terjeszkedik a Hospinvest

A HospInvest birtokába kerülhet a nagy földterülettel rendelkező, egyelőre gazdátlan Mátrai Gyógyintézet - értesült a Magyar Nemzet. A ap szerint a Heves Megyei Önkormányzat és a megye több kórházát működtető cég, a HospInvest hónapok óta tárgyal a mátraházai terület és gyógyközpont üzemeltetési jogáról. A Fidesz és a helyiek szerint az önkormányzat át akarja játszani a cégnek a szanatóriumot is, ahonnan elment a dolgozók egy része a HospInvest miatt. A cégnél viszont azt mondják: csak az intézmény egy részére pályáznak, hogy kiegészítsék a 2007 óta csökkentett ágyszámmal működő gyöngyösi kórház tevékenységét. Azt szeretnék, ha a Mátrai Gyógyintézet segítséget nyújtana a belgyógyászati és pulmonológiai ellátásokban - mondta Kollányi Gábor, a cég elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.