Jöhet Tarlósék díszőrsége

Polgári és katonai gyakorlati együttműködési megállapodást írt alá a fővárosi önkormányzat és a Magyar Honvédség támogató dandárja.

Az ünnepi aláíráson Tarlós István főpolgármester arról beszélt: a szerződést ugyan csak most írják alá, a város és a dandár együttműködése több mint 270 éves múltra tekint vissza. A díszzászlóalj legelső jogelődje 1741 októberében alakult, és a fővárossal való kapcsolat a XXI. században is méltó maradt a hagyományokhoz. Tarlós István kiemelte azt is, hogy az alakulat feladatai idén januártól bővültek, közülük a legmagasztosabbnak nevezte, hogy 66 év után ismét honvédek őrzik a Szent Koronát.

Az együttműködés területeit ismertetve elmondta: a dandár alegységei díszőrséget állnak majd a főváros ünnepi rendezvényein, részt vesznek a természeti katasztrófák felszámolásában, a lakosság mentésében. Kun Szabó István, a támogató dandár parancsnoka reményének adott hangot, hogy az együttműködés az évszázados múlt után évszázados jövőre tekint. Célként jelölte meg, hogy a honvédelem ügyébe minden szereplőt be tudjanak vonni, aki a nemzet ügyét kívánja szolgálni. Az együttműködés egyik legfontosabb részének nevezte a honvédelmi alapismeretek oktatását, amelyről tavaly decemberben három fővárosi középiskolával állapodtak meg, s a KatonaSuli program folytatását ígérte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.