Tarlós nem védi meg Kocsist és zsarolja a Fideszt

Nem védem meg Kocsis Istvánt, akit az MVM ügyeivel gyanúsítottak meg, de nem kapkodom el a BKV-vezérigazgatói posztjáról való felmentését sem – nyilatkozta Tarlós István főpolgármester.

Tarlós a Magyar Nemzetnek adott interjújában kijelentette: legkésőbb 2014 elején Orbán Viktorral együtt adja át a négyes metrót, ám ha a Fidesz a készülő önkormányzati és a fővárosi törvényben megszünteti mozgásterét, nem folytatja. Addig is rendezné Budapest közlekedését, megálljt parancsolna a hajléktalanbűnözésnek.

A meggyanúsított egykori MVM-vezérrel, Kocsis Istvánnal kapcsolatban ezt mondta: – Nem vonzó számomra, ha hirtelen ráugranak csapatostul valakire, mert úgy vélem, amíg tényszerűen be nem bizonyosodik, hogy bármi is Kocsis István terhére róható, és amíg a BKV ügyeiben nem érintett, addig nincs ok rá, hogy felmentsem. Előzetesen jelezte nekem, hogy gyanúsítotti idézést kapott, az pedig már a 2010-es választások idején is várható volt, hogy MVM-ügyekben a hatóságok megkérdezhetik. Nem védelem ez, de nem fogok kapkodni.

Azért sem időszerű a felmentés, tette hozzá Tarlós, mert Kocsis István egyértelműen pozitív szerepet játszott a BKV-s ügyek tisztázásában, még ellenzéki időszakukban, de sokat segített a júliusi Alstom-megállapodás létrejöttében is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.