Tarlós megint kioktatta a hajléktalanokat

A főpolgármester értésre adta: nem fogja eltűrni, hogy a hajléktalanok visszaköltözzenek az aluljáróba.

Támogatja a józsefvárosi polgármester hajléktalan-problémával kapcsolatos törekvéseit Tarlós István. A főpolgármester erről csütörtökön beszélt újságírói kérdésre.

A főpolgármester értésre adta: nem fogja eltűrni, hogy a hajléktalanok visszaköltözzenek az aluljáróba
Móricz Simon 2009.09.17. Digitális Nyugati téri aluljáró zu Horváth Gábor város, közlekedés,

A városvezető álláspontja szerint a hajléktalankérdés kettős probléma, egyrészt szociális, másrészt rendészeti. Mint mondta, azt mindkét oldalról, racionálisan kell kezelni. Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester elképzelése illeszkedik a főváros koncepciójába, ezért támogatja azt - jelentette ki.

A főváros VIII. kerületében vasárnap tartanak ügydöntő helyi népszavazást három, hajléktalanokat érintő kérdésben. Arról kérik a városrész lakóinak véleményét: támogatják-e, hogy hatályban maradjon a kukázást tiltó rendelet, akarják-e, hogy a képviselő-testület rendeletben tiltsa meg a közterületen történő életvitelszerű lakhatást, s Józsefváros polgármestere még az idén tárgyalásokat folytasson a fővárosi önkormányzat vezetésével a hajléktalanellátás színvonalának emelése és a kerület – hajléktalanokkal kapcsolatos – tehermentesítése érdekében.

A főpolgármester kitért arra, hogy Budapesten most is három létesítményt újítanak fel, így több százzal emelkedhet a "kulturált" hajléktalan-férőhelyek száma, a beköltözők pedig munkalehetőséget kapnak a főváros közszolgáltató cégeinél.

Tarlós István hangsúlyozta: továbbra sem fogja eltűrni azokat a kísérleteket, hogy a hajléktalanok visszaköltözzenek az aluljáróba. "Azt is tudomásul kell venni, hogy a hajléktalanoknak is be kell tartani az emberi együttélés írott és íratlan szabályait" - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.