Tarlós megint csendre int

Beszünteti a bulikat a műjégpályán a főpolgármester; négy kilométerre elhallatszott a zene.

Egy szombati, nagy hangerejű rendezvény miatt Tarlós István főpolgármester arra utasította Bartha Lászlót, a Városligeti Műjégpálya ügyvezető igazgatóját, hogy a budapestiek nyugalmának érdekében a jövőben ne adja ki a létesítményt hasonló rendezvénynek – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója kedden az MTI-t.

Szűcs Somlyó Mária közleménye szerint ha mégis előfordul hasonló eset, úgy a városvezető felmenti állásából az igazgatót, annak ellenére, hogy semmilyen szabályt nem sértett a rendezvény.

A Városháza megjegyezte azt is, hogy Budapestnek nincs beleszólása sem a zuglói, sem az országos zajrendelet kialakításába.

Kedden a Blikk számolt be arról, hogy a helyszíntől négy kilométerre, a csukott ablakokon át is hallani lehetett a hétvégi városligeti koncertet, ami miatt rengetegen hívták a rendőrséget nemcsak Zuglóból, hanem Józsefvárosból is. A lap által megkérdezett hangtechnikus 100 decibel körülire becsülte a rendezvény éjszakai hangerejét, miközben a XIV. kerület rendelete éjjel 40 decibeles zajmaximumot engedélyez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.