Tarlós István nem akar bántani

Megnyílt hétfő délelőtt Tarlós Istvánnak, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének és a budapesti Fidesz-KDNP-nek a kampányirodája a főváros V. kerületében. A megnyitón Tarlós közölte: nem akarják "bántani" a sokszínű budapesti kultúrát.

A tájékoztatón Szűcs Somlyó Mária, Tarlós István sajtófőnöke elmondta: ha az október 3-i önkormányzati választáson Tarlós Istvánt választják főpolgármesternek, György István lesz az első helyettese.
A sajtófőnök mellette bemutatta Németh Szilárd kampányfőnököt, Pesti Imrét, aki az egészségügyért felel, Bagdy Gábort, aki a főváros pénzügyeit "tenné helyre", Ughy Attilát, aki a városképért lesz felelős, Wintermantel Zsoltot, aki a közlekedéssel foglalkozik, valamint Csomós Miklóst, aki az oktatási és kulturális kérdésekkel foglalkozhat majd.
Arra a kérdésre, hogy ha a Fidesz-KDNP nyer Budapesten, akkor az említettek várhatóan főpolgármester-helyettesek lesznek-e, Tarlós István válaszában arra kérte az újságírókat, indítsanak találós kérdést ebben az ügyben, "és a végén meglátjuk, ki találja el".
Az iroda megnyitóján tartott tájékoztatón Tarlós István azt mondta, céljuk az, hogy a kampány elsősorban ne róluk, hanem ügyekről és a budapestiekről szóljon. A legfontosabbnak a város működésének és pénzügyi helyzetének stabilizálását nevezte.
Mint fogalmazott, "nem kell félteni tőlünk a budapesti fejlesztéseket". Az, hogy azok milyen ütemben folytatódnak, csak annak a függvénye - folytatta -, hogy "a szocialisták és a főpolgármester úr milyen állapotban hagyták itt a kasszát". A politikus hozzátette, ezért készíteni fognak egy leltárt az ügyekről. Hangsúlyozta azonban, a maga részéről nincs benne túl nagy fogékonyság arra, hogy rablópandúrt játsszon.
(Demszky Gábor múlt héten az ATV egyik műsorában egyebek mellett arról beszélt, ha valamit üzenhet Tarlós Istvánnak, azt üzeni, hogy folytatni kell a fejlesztéseket akkor is, ha ezek nagyon sok konfliktussal és problémával járnak.)
Tarlós István kijelentette azt is, nem akarják "bántani" a sokszínű budapesti kultúrát, ugyanis szerinte ha Demszky Gábor vezetési korszakából valami igazán értékes, az éppen a város sokszínű kultúrája.
"Meg akarjuk valósítani a megrendelői, a végrehajtói és az ellenőrző szerepkörök szétválasztását" - hangsúlyozta.
A politikus kitért a Rogán Antal belvárosi polgármester jövőjéről a közelmúltban megjelent hírekre is, és azt mondta: "mindenkit biztosíthatok arról, bárhogy is alakul a helyzet, mi Rogán Antal polgármester úrral intenzíven és őszintén segíteni fogjuk egymás munkáját". (Rogán Antal mintegy két hete jelentette be: az V. kerületi polgármester-jelöltséget választja, nem kíván főpolgármester-helyettes lenni.)
Tarlós István a 4-es metrót érintő kérdésre megerősítette, mindenképpen be akarják fejezni a beruházást.
Ugyancsak kérdésre a főpolgármester-jelölt arról is beszélt, hogy egyetlen közszolgáltató céget sem akarnak privatizálni, sőt - ha nyernek - még azokat a privatizációs szerződéseket is felül fogják vizsgálni, amelyeket az előző városvezetés kötött. Hozzátette, azt elképzelhetőnek tartja, hogy a buszszolgáltatás egy részét kiszervezzék, de ennek "köze nincs a cég privatizálásához".
A hétfőn megnyitott kampányirodában a budapestiek leadhatják ajánlószelvényüket, feltehetik kérdéseiket, elmondhatják véleményüket.
A hivatalos kampánynyitó szeptember 10-én lesz.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.