Tarlós húszmilliárdos bevételt remél a dugódíjból

Tizenötmilliárdba kerülne, de évente húszmilliárdot hozhatna a fővárosnak a dugódíj bevezetése a főpolgármester szerint. Őszre már lehet tudni a zónahatárokat is.

Mintegy 15 milliárd forintra lenne szükség a behajtási díj feltételrendszerének kialakítására – közölte Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról is, hogy a technikai feltételek megteremtéséhez állami és uniós pénzekre is számítanak. Tarlós a szükséges források előteremtéséről a nemzeti fejlesztési miniszterrel egyeztetett.

A tárgyalások legfontosabb témája a behajtási díj feltételeinek kialakítása volt – mondta a főpolgármester. Kapukra és kamerákra lesz szükség – mondta Tarlós a szükséges berendezésekről. Hozzátette: szakértők szerint húsz-negyvenmilliárd forint körül lehet az éves bevétel a behajtási díjból, de szerinte reálisan húszmilliárdra lehet számítani. Kora őszre már biztosan tudni lehet majd a zónahatárokat, hamarosan megkezdődnek az egyeztetések a kerületi polgármesterekkel.

A száz éve a főváros tulajdonában lévő Állatkert jövőjével kapcsolatban Tarlós azt mondta, hogy az intézményt bővíteni kell, ezért a Vidámparknak el kell költöznie, várják a befektetők jelentkezését.

A főpolgármester beszélt arról is, hogy a behajtási díj mellett milyen egyéb bevételi forrásai lehetnek a fővárosnak: a közműcégek által fizetett adó mellett át kell alakítani a forrásmegosztást, mert szerinte szakmailag elfogadhatatlan, hogy a parkolódíjból származó bevétel nem a közlekedésbe folyik vissza. Tarlós István kiemelte, hogy az elektronikus jegyrendszer bevezetésével is újabb bevételekhez lehet jutni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.