Tarlós bízik Demszky szavában

Magyarázatot vár a főpolgármestertől a fővárosi Fidesz-frakció arra, hogy a BKV Zrt.-nél az elmúlt két évben miként költhettek több mint 180, összesen csaknem kétmilliárd forint értékű tanácsadói szerződést - nyilatkozta Tarlós István kedden.

A frakcióvezető elmondta, hogy felvetésük kapcsán a főpolgármester két dolgot tehet, mindkettővel elégedett lesz az  ellenzék.

Az egyik az, hogy belső vizsgálatot indít, mivel a BKV  kizárólagos önkormányzati tulajdonú cég, s megvizsgálják, hogy a  szerződések mögött vannak-e teljesítések, illetve hogy a város  hasznára voltak-e ezek.

Megelégszik az ellenzék ennél kevesebbel is, azzal, ha a  főpolgármester bejelenti a Fővárosi Közgyűlésben, hogy szerinte  szabályosak és hasznosak voltak ezek a szerződések és garanciát  vállal értük. "Mi ennyivel is beérjük, én a főpolgármester úr  szavában megbízom" - jegyezte meg. Hozzátette, ha egyiket sem teszi  meg a főpolgármester, az magyarázatra szorul, mivel itt nem néhány,  hanem több mint 180 szerződésről van szó.

A BKV felügyelőbizottsága  a múlt csütörtökön arra kérte Kocsis István vezérigazgatót, hogy a hó végére készítsen tájékoztatót  arról, hogy hivatalba lépése óta, múlt év szeptemberétől ez év  februárjáig hány tanácsadói szerződést, milyen feladatra és milyen  összegben kötött a cég.

Kocsis István vezérigazgató egy nappal korábbi  sajtótájékoztatóján minden szempontból indokoltnak tartotta az  általa kötött szerződéseket, amelyek összege szerinte jóval kisebb mint korábban. Közölte, hogy 2007-ben 730 millió forint, tavaly  január és augusztus között 383 millió forint, szeptember és december  között 35 millió forint, idén februárig pedig 27 millió forint  értékű tanácsadói szerződés volt a cégnél.

Az MTI múlt csütörtöki információja, illetve a birtokába került  adatok szerint 2007-ben 12 hónapra 973 millió forint, tavaly  januártól augusztusig 409 millió forint, szeptembertől ez év  februárjáig pedig 390 millió forint értékű tanácsadói szerződése  volt a cégnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.