Tarlós a BKV bedőléséről és a Sziget kedvezményéről

Kormányzati segítség nélkül a BKV még ebben az évben be fog dőlni - mondta a főpolgármester csütörtökön, a 2011. évi költségvetés előző nap elfogadott koncepciójáról tartott sajtótájékoztatóján. Tarlós István megszólalt Sziget-ügyben is. Lesz közterület-használati kedvezmény, de még nem tudják, mennyi.

Tarlós István a BKV helyzetét feldolgozhatatlan hagyatéknak nevezte, és arról beszélt, hogy az előző önkormányzati vezetés sok száz milliárd forintos hiánnyal hagyta itt a fővárost, nem pedig az átadáskor jelzett 56 milliárd forintos hiánnyal.

Atkári János, a főpolgármester pénzügyi tanácsadója azt mondta, hogy az örökül kapott adatok nem hitelesek, így például a számítások többféle bevételi forrást, például az ingatlanbevételt, vagy az osztalékokat túlbecsülték.

Tarlós István szerint a város jelenlegi pénzügyi helyzetében véget kell vetni az ingyenes szolgáltatásoknak. A főpolgármester a Sziget Fesztiváltól beszedendő közterület-használati díjjal kapcsolatban csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: az nem lehet, hogy egyesek kapnak ingyenességet, mások meg nem.

Hozzátette, hogy a Sziget Fesztivál szervezőinek az előző városvezetés által kalkulált díjtételek alapján 2,5 milliárd forintot kellene fizetniük, de a Sziget ebből "nagyon komoly kedvezményt fog kapni".

Arra a kérdésre, mekkora lesz ez a kedvezmény, azt mondta, 1-1,5 milliárd forint között "ingadoznak" a kedvezmény mértékével.

Tarlós István jelezte: a jövő héten találkozik Csomós Miklós főpolgármester-helyettes és Atkári János pénzügyi főtanácsadó társaságában Gerendai Károllyal, hogy egyeztessenek a kérdésről.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.