Tarlós: nem igaz, hogy megfenyegettem Nemest

Nem igaz, hogy a szakszervezetekkel folytatott megbeszélésen a főpolgármester "megfenyegette" volna Nemes Gábort, pusztán arra hívta fel a figyelmét, hogy elszigetelődhet a BKV-n belül, ha a béremelést nem támogatja - írja Tarlós István hivatala.

Tarlós István budapesti főpolgármester, György István főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a múlt héten közösen fogadták a Városházán a két legnagyobb BKV-s szakszervezeti szövetség, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) képviselőit - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága és a Budapesti Közlekedési Központ álzal jegyzett, az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményben.

A dokumentum szerint a megbeszélésen a szakszervezetek azt kérték, hogy a BKV annak ellenére kösse meg az idei évi bérmegállapodást, hogy az egyik szakszervezet azt nem írja alá és nem kíván beleegyezni a béremelésbe. A megbeszélésen Tarlós István főpolgármester biztosította a szakszervezeteket: támogatja a béremelést és nem fogja hagyni, hogy egyetlen szakszervezet pontosan nem ismert indíttatásból megakadályozza a megállapodást. Ennek nyomán a BKV igazgatósága úgy döntött, hogy a 24 aláíró szakszervezet hozzájárulása mellett a dolgozók megkapják az átlagosan havi 10.000 forintos béremelést és a fejenként havi 5000 Ft értékű Erzsébet utalványt.

A közlemény leszögezi: a legnagyobb szakszervezeti szövetségekkel folytatott megbeszélés előtt a BKV egyetlen, a bérmegállapodást ellenző szakszervezetének vezetője, Nemes Gábor is járt a főpolgármesternél. A találkozó kapcsán Nemes Gáborék ma közleményt jelentettek meg, mely valótlan állításokat tartalmaz. Nem igaz, hogy a megbeszélésen Tarlós István főpolgármester "megfenyegette" volna Nemes urat, pusztán arra  hívta fel a figyelmét, hogy elszigetelődhet a BKV-n belül, ha a dolgozók számára méltán fontos béremelést nem támogatja és megpróbálja a bérmegállapodást megakadályozni.

A Főváros és a BKK vezetése számára megdöbbentő, hogy a Nemes Gábor szakszervezete által kiadott újságban a dolgozóknak szcientológiai tanfolyamokat ajánlanak és a szcientológia eszközrendszerét ajánlják "az utasok tiszteletének" kivívására.

A közlemény így zárul: tisztelettel kérjük Nemes Gábor magyarázatát, hogy a szcientológia nézeteinek terjesztésére használja-e szakszervezeti pozícióit, illetve érdeklődünk, hogy a szakszervezete milyen támogatást kap a szcientológusoktól, és esetleg van-e összefüggés ezen tevékenysége és a bérmegállapodás aláírásának megtagadása között?


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.