Tarlós: a főváros nem a rakpartok tulajdonjogára törekszik

A főváros nem általános önkormányzati tulajdonjogra törekszik a budapesti rakpartokkal kapcsolatban, hanem a szabályozás jogosítványára - közölte a főpolgármester vasárnap az MTI-vel.

Tarlós István közleményében azt írta, hogy a belügyminiszter előterjesztése nem valamennyi ingatlan tulajdonjogáról, hanem a kikötőpontokról és a rakpartokról szól.    

Hangsúlyozta: a főváros nem tulajdonjogot szeretne, hanem a szabályozás jogát, a "20 éves organizálhatatlan állapotok felszámolása és a szakmailag értelmezhető rendezési terv készítése érdekében". Leszögezte: Budapest rendezésének alapvetően a Dunára kell felfűződnie.    

Pintér Sándor belügyminiszter szombaton nyújtott be törvénymódosító javaslatcsomagot az Országgyűlésnek, ebben egyebek mellett kezdeményezi, hogy a budapesti kerületek tulajdonában álló budai és pesti alsó rakparti ingatlanok és kikötők 2013. január 1-jétől kerüljenek a fővárosi önkormányzat használatába.

A tárcavezető továbbá indítványozta, hogy a Fővárosi Közgyűlés határozza meg a budapesti járdaszegélyek egységes kialakításának követelményeit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.