Tarlós beszólt Vitézynek, ne ő mondja meg, mi legyen a közösségi közlekedéssel

Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján üzent Vitézy Dávidnak, aki minap egy beszélgetésen fejtette ki véleményét a kerékpározásról.

A budapesti főpolgármester szerint nem egy mindenhonnan elcsapott, sértődött, bezárt múzeumot igazgató közgazdász fogja megmondani egy diszkógömbös nightklubból, hogy mi legyen a budapesti közlekedésfejlesztéssel. Tarlós hangsúlyozta, hogy korábban nem ő akarta kinevezni Vitézyt és nem is ő akarta elküldeni a BKK éléről.

Az Index emlékeztet, hogy Vitézy csütörtök este a Tütü bárban rendezett urbanisztikai fórumon beszélt a főváros kiszivárgott tervezetéről. Tarlós a beszélgetésre ezt írta a Facebook-oldalán: "a holland nagykövet és a BKK volt vezérigazgatója a magyar Liberális Párt székházában működő, diszkógömbös Tütü Night Clubban együtt kiértékelték a magyar főváros közlekedésének irányát."

A napokban kiszivárgott főpolgármesteri utasításról elmondta, hogy az nem klasszikus értelemben vett utasítás, hanem inkább a kollektív felvetésekre használják. Megjegyezte, hogy több történt, mint kiszivárogtatás, a papírt ugyanis valaki kilopta a városházáról. Tarlós továbbá hozzátette, hogy semmiféle visszafejlesztést nem tartalmaznak a dokumentumok. A főpolgármester kategorikusan visszautasítja ezeket a vádakat. 

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a polgármester kompakt rendszerként kezeli a fővárosi közlekedést, amelynek az alakításában nem lehet a kerékpározás az egyetlen igazodási pont, és az autósokat is figyelembe kell venni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.