Tarlós furcsa levelet küldött

Tarlós utasításban tiltja meg, hogy a képviselők feladattal bízzák meg a hivatal munkatársait.
Különös levelet küldött szét a Városházán Tarlós István. Budapest főpolgármesterének idei első utasítása arra figyelmezteti a hivatalban dolgozókat, hogy a Fővárosi Közgyűlés képviselői sem nekik, sem a főjegyzőnek, sem az aljegyzőnek, sem a tanácsadóknak nem adhatnak utasítást, nem bízhatják meg őket feladatokkal. Ha mégis ez történne, akkor a hivatal munkatársai ezeket nem hajthatják végre. Utasításokat ugyanis a képviselők csak a főpolgármesteren, illetve kabinetvezetőjén keresztül kezdeményezhetnek. A fentiek megszegése fegyelmi vétségnek minősül.

A levelet Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője hozta nyilvánosságra. Azt írta: "Tarlós már a saját hivatalában is veszélyben érzi főpolgármesteri státuszát." A DK-s politikus szerint Tarlós kegyvesztettségét jelzi az ellenében megindult, Simicska elleni "oszlopháború" is.

A DK a demokratikus ellenzéki képviselőkkel közösen rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi, hogy megakadályozza a közvilágítás, a takarítás és az agglomerációs közlekedés megszüntetését.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.