Tarlós szerint nem életveszélyes a füstölgő 3-as metró

A főpolgármester szerint több bank együtt nyújthat 60 milliárd forintos kölcsönt a 3-as metró szerelvényei felújításának finanszírozásához.

A 3-as metró mára már „nem életveszélyes, de nagyon leamortizált állapotba került” – fogalmazott Tarlós István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában annak kapcsán, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött: közbeszerzési eljárást írnak ki 60 milliárd forintos kölcsönfelvételre a 3-as metró felújításának finanszírozására. Úgy látszik, a főpolgármestert nem zavarta, hogy legutóbb éppen pár órával a nyilatkozata előtt füstölgött a 3-as metró, le is kellett állítani a forgalmat.

Tarlós a műsorban azt hangsúlyozta a metrófelújítással kapcsolatban: az időveszteség elkerülése a fontos. Közölte, 60-65 milliárd forintra prognosztizálják a metrószerelvények felújításához szükséges forrást. Ma még senki nem tud pontos összeget mondani – jegyezte meg Tarlós István.

Azzal kapcsolatban, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntött arról, hogy városarculattal, innovációval és kreatív iparral kapcsolatos feladatokat ellátó nonprofit gazdasági társaság hoz létre, elmondta: a kis cégnek nem lesz igazgatója, egy megbízott ügyvezetője lesz, és többletköltséget nem jelent a létrehozása.

Tarlós István elmondta: folyamatban van a kormánnyal az a megbeszélés, hogy a közszolgáltatást ellátó járműveknek – „kék buszoknak” – ne kelljen útdíjat fizetniük.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.