Tarlós nem vitázik Bokrossal

Nem vitatkozik Tarlós István Bokros Lajossal. A főpolgármester a nemleges válaszát magyarázva lapunk érdeklődésére visszakérdezett: „És ha a jövő héten őt is lecserélik? Nem értelmezhető a helyzet." De azt is megjegyezte, hogy a Párbeszéd Magyarországért eleve nem támogatja Bokros Lajost, az MSZP pedig tanácskozik. Falus Ferenc visszalépését a főpolgármester nem kommentálta.

Munkatársunknak a kormányoldalról azt mondták, noha Bokros Lajos kompetensebb Falus Ferencnél, „ez nem jelenti azt, hogy sokkal népszerűbb is lenne nála", így nem veszélyezteti a főpolgármester győzelmét. És a Bokros-csomag mellett a Reformok kritikus tömegében leírt intézménybezárások szükségessége sem teszi kedveltebbé – tették hozzá. Mindenesetre a lapunknak nyilatkozóknak az volt a véleménye, hogy Tarlós Istvánnak akkor sem kellene vele kiállni nyilvános vitára, ha „stabil" jelölt lenne, hiszen a többi főpolgármester-jelölttel nem vitázna, óhatatlanul is megemelné Bokros Lajost. Másrészt, noha a volt pénzügyminiszternek nincs városüzemeltetési-városvezetési tapasztalata, politikus alkat és rutinos közgazdász, így nyilván tudna Tarlós István számára is váratlan olyan „számsort" mondani, amire a főpolgármester nincs felkészülve.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke Falus Ferenc visszaléptetéséről egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, „a főpolgármester-jelölt személyével kapcsolatos baloldali kutyakomédia Budapest semmibevétele". A fideszes politikus felháborítónak nevezte, amit „a baloldali kispártok" művelnek a fővárossal. Szerinte az, hogy Budapesten nincs baloldali főpolgármester-jelölt, a „teljes megsemmisülés felé vezető út" a számukra. Bokros Lajos főpolgármester-jelölt pártjáról, a Modern Magyarország Mozgalomról (MoMa) Kósa Lajos úgy fogalmazott: „az MTK B-közép egy mindent elsöprő népfelkelés a MoMához képest a számosságát illetően".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.