Tarlós jogerősen főpolgármester

Jogerőssé vált a Fővárosi Közgyűlés választásának eredménye, miután nem érkezett jogorvoslati kérelem a fővárosi kompenzációs listás eredmény ellen a vasárnap 16 órai határidőig, így a testület akár már a jövő héten megtarthatja alakuló ülését.

A Fővárosi Közgyűlésnek 33 tagja van: a közvetlenül választott főpolgármester, a 23 kerület polgármestere, továbbá 9 képviselő a fővárosi kompenzációs listáról szerez mandátumot a testületbe.

A kompenzációs listás mandátumokat a vesztes polgármesterjelöltekre leadott szavazatok arányában osztotta szét a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) csütörtökön, azt követően, hogy a hét elején valamennyi kerületi polgármester-választás eredménye jogerőssé vált.

Az FVB fővárosi listás eredményt megállapító, egyhangúlag hozott határozata ellen vasárnap 16 óráig lehetett jogorvoslati kérelmet benyújtani. Mivel ilyen kérelem a határidőig nem érkezett, az eredmény jogerőssé vált, és a Fővárosi Közgyűlés már a jövő héten megtarthatja alakuló ülését.

A 33 tagú Fővárosi Közgyűlésbe - a főpolgármester, a polgármesterek, valamint a kompenzációs listás képviselőket is beleszámítva - a Fidesz-KDNP 20, az MSZP 5, a DK és az Együtt-PM 2-2 képviselőt küldhet. Az LMP, a Jobbik, a DK-EGYÜTT-PM-MSZP közösen, valamint - Geiger Ferenc XXIII. kerületi polgármester révén - a Soroksári Civil Szervezetek, Személyek Egyesülete egy-egy mandátumot kapott.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.