Lanyhuló kedvvel szavaznak Tapolcán

A választásra jogosultak 21,79 százaléka, 15 663 szavazó járult az urnákhoz a  vasárnapi tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választáson 13 óráig a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

A tavaly áprilisi országgyűlési választáson 13 óráig a jogosultak 33,01 százaléka (23 695 választó) szavazott ebben a választókerületben.

Veszprém megye 3-as számú egyéni választókerületében (Tapolcán és környékén) azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

A választói névjegyzékben szereplők száma a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 71 883, ebből a külképviseleteken voksolna 11 szavazó, átjelentkezéssel pedig - a választókerület területén belül, de a lakóhelyüktől eltérő településen - 53 választó.

Az adatok tanúsága szerint a választókörzetben ugyan 11 óráig kevesebben szavaztak, mint tavalyi parlamenti választásokon, de többen mentek el, mint február 22-én Veszprémben, ahol délelőtt 11-ig a jogosultak 15,74 százaléka járult az urnák elé az ottani időközi megméretés miatt. 13 órára a trend megfordult, a mostani tapolcai 21,79 százalékkal szemben a februári veszprémi választáson ekkor már a jogosultak 23,74 százaléka leadta a voksát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.