Tapolca: háromesélyes választás

Akár huszonkét név is szerepelhet a szavazólapon a Veszprém megyei 3. számú körzetben az április 12-i időközi választáson. Ám ez nem végleges, mert heten tegnap adták le ajánlóíveiket; azok hitelesítése még hátravan. Az viszont biztos, hogy a Fidesz Fenyvesi Zoltánt, a Jobbik Rig Lajost, az LMP Salle Barbarát, a Munkáspárt Filemon Kristófot, az MSZP és a DK Pad Ferencet, a ­MIÉP Horváth Magdolnát, az Összefogás Párt pedig Szepessy Zsoltot indítja.

A választókerület háromesélyes. Ez olvasható ki abból az MSZP által megrendelt kutatásból is, amelyről az Atv.hu számolt be elsőként. Lapunknak a párt egyik vezetője megerősítette: a veszprémi választás után készített felmérés alapján a Jobbik vezet, de nem jelentős előnnyel, tíz százalékon belül van a Fidesz és a baloldal is. A körzet legnagyobb városában, Ajkán a szocia­listáknak van a legtöbb támogatójuk, Tapolcán a Jobbiknak, a kisebb településeken a Fidesznek.

Így szoros verseny várható, már csak azért is, mert a veszprémi választás előtti utolsó közvélemény-kutatás még a Fidesz hat százalékpontos előnyét jelezte, de az eredmény rácáfolt erre. A pártok, és nem a jelöltek támogatottságát tükröző mostani kutatásból így a szocialista politikus szerint csak annyi következik, hogy az ajkai–tapolcai körzetben a Jobbik, a Fidesz és az MSZP–DK jelöltje is győzhet.

Tavaly tavasszal ebben a választókerületben szintén huszonketten próbálkoztak. A két hónapja elhunyt fideszes Lasztovicza Jenő 43 százalékkal győzött, a baloldali összefogás 27 százalékot szerzett. Akkor a két százalékot rajtuk kívül csak a jobbikos és az LMP-s jelölt érte el, így csak nekik nem kellett visszafizetniük az egymilliós kampánytámogatást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.