Tanterem-mutyi: ugyanazt az anyagot fizették ki újra és újra?

Az LMP szerint sok helyen szinte szóról szóra megegyeznek azok a pedagógiai szakmai koncepciók, amelyeket az Öveges Program keretében rendeltek meg darabonként ötmillió forint plusz áfáért.

Ezt Hadházy Ákos önkormányzati képviselő közölte csütörtökön az MTI-vel szekszárdi és újpesti tanulmányokat hozva fel példaként. Azt mondta, egyes dokumentumok "teljesen indokolatlan" adatok felsorolásában térnek csak el egymástól, az egyik tanulmány például hosszasan taglalja, hogy a különböző iskolákból mennyi idő alatt lehet megközelíteni egy IV. kerületi gimnáziumot.

Az Öveges Program körülbelül negyven településen működik, és az LMP számára úgy tűnik, hogy ezeket a koncepciókat "szinte minden egyes helyen" külön-külön megrendelték - mondta, jelezve, ezt érthetetlennek tartják.

Hadházy Ákos arra is kitért, hogy a szekszárdi önkormányzat az Öveges Programmal kapcsolatban ötmillió forintot fizetett ki közbeszerzési tanácsadás címén egy olyan cégnek, amellyel a város már évekkel ezelőtt teljes körű szerződést kötött tanácsadásra és a közbeszerzések lebonyolítására. Ez szerinte a hűtlen kezelés gyanúját veti fel.

A szekszárdi, az Együtt-PM által is támogatott polgármester-jelöltségéről azt mondta, indulásáról helyi civil szervezetekkel és az ellenzéki pártok helyi vezetőivel is beszélt, és több esetben is felmerült, hogy nem indítanak ellene jelöltet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.