Hídépítési tapasztalattal rendelkező tanácsadót keresnek a budapesti olimpiához

Az olimpiai pályázathoz kapcsolódó teljes körű tanácsadói munkára írt ki közbeszerzési eljárást a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Kft. Hogy mekkora értékű munkáról van szó, nem szerepel az Okfon Közbeszerzési és Szolgáltatási Zrt. által az Európai Közbeszerzési Értesítőben megjelentetett kiírásban.

Az ajánlatok beadására egy hónapjuk van a pályázóknak. A felhívást december 24-én publikálták, az ajánlatok leadási határideje január 26. A sietség oka, hogy február 17-ig le kell adni az olimpiai pályázat első szakaszának kérdőíveit a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz.

A dokumentum szerint a közbeszerzési eljárás célja egy olyan kompetens szakmai támogató szervezet kiválasztása, amelynek feladata lesz a NOB elvárásainak megfelelő pályázati anyagok elkészítése, véglegesítése, továbbá a tanácsadói szakértelmet igénylő feladatok ellátása.

A kiírás alapján borítékolható: nem kell majd a pályázók széles köréből válogatni. Nem lehet ugyanis projekttársaságot létrehozni e célra, illetve feltételként írják elő a jelentkező részvételét legalább egy olimpiai kampányban. Hogy még szűkebbé tegyék a lehetséges kandidálók körét, azt is rögzítették: az ajánlattevő a múltban részt vett egy legalább egymilliós nagyvárosban olyan folyami híd fejlesztésében, amelynek értéke meghaladta a húszmilliárd forintot.

Rómában eközben a Radicali Italiani nevű liberális párt kezdeményezett referendumot, mondván: egy eurómilliárdokba kerülő projektről illik megkérdezni a közvéleményt. Hamburg és Boston kiszállása után nagy csapás lenne a NOB-nak Róma nemje, mert így Budapest mellett csak Los Angeles és Párizs maradna versenyben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.