Támogatás híján a Tárki idén nem tudósít a társadalom állapotáról

Nem kapott kormányzati támogatást a Tárki az 1990 óta kétévente megjelentetett Társadalmi Riport idei kiadványához, így a 2014-es jelentés nagy valószínűséggel nem tud majd elkészülni.
Megjelent (volna) a Társadalmi Riport 2014 - ezzel a címmel közölt bejegyzést Kolosi Tamás és Tóth István György a Tárki honlapján. Majd azzal folytatták: ha sikerült volna megszereznünk a kormányzat támogatását az 1990 óta megjelenő sorozat idei kötetére. De - mint írták - minden jel azt mutatja, hogy nem sikerült.

Emlékeztettek: a Tárki Társadalmi Riport több mint két évtizeden át tudósított a magyar társadalom állapotáról, mindig a megjelenést megelőző két év szisztematikusan gyűjtött empirikus adatállományaira támaszkodva. 2012-ben történt meg először, hogy a kormány illetékes minisztériumának támogatása nélkül készült el a jelentés. Az idén már anélkül sem fog.

A kötet szerkesztői úgy vélik: egy végletesen megosztott, túlpolitizált országban élünk, amelyben az utóbbi évtizedben fokozatosan szűkült be a tere a tényekre alapozott politikacsinálásnak és a független társadalomkutatásnak is.

Leszögezték: a TÁRKI fontosnak tartja ezt a sorozatot, hiszen nemzetközi és magyar kutatóhelyeken, egyetemeken sokan használják, a kötetek részévé váltak a tananyagnak, és közpolitikai döntéshozatalban is sokszor előkerülnek a bemutatott tények és elemzések.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.