Támadások pártirodák ellen

Gyakorlógránát, fenyegető feliratok, fehér poros borítékok - az MTI összegyűjtötte a pártirodák elleni idei támadásokat.

Február 25. - Budapesten Nagy Gábor Tamás (Fidesz) I. kerületipolgármester feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mivel a Fidesz kerületi irodáját folyamatosan támadások érték az eltelt másfél évben.

Március 28. - A Fidesz Lendvay utcai székházánál a kerítésnél egy robbanótöltet nélküli szovjet gyakorlógránátot találtak. Ezen a napon a Fidesz Cukor utcai irodájának bejárata előtt is találtak egy rozsdás tojásgránátot. A gránátban sem volt robbanótöltet.

Április 4. - A békéscsabai Fidesz-iroda oldalára fenyegető feliratokat mázoltak.

Április 7. - Fehér port tartalmazó borítékot kapott az MSZP ajkai irodája, a port az országos járványügyi központba vitték vizsgálatra.

Május 7. - Betörtek az MSZP debreceni irodájába, az ablakon keresztül hatoltak be az épületbe. Feltörték a páncélszekrényt, ahonnan pénzt vittek el. A betörésnek valószínűleg nem politikai oka volt.

Május 7-8. - Fehér port tartalmazó borítékot kapott egy tucatnyi budapesti MSZP-iroda, valamint az SZDSZ XIII. kerületi irodája. 8-án az MSZP pécsi irodájába érkezett fehér port tartalmazó boríték. Az SZDSZ frakcióirodája és elnöki titkársága is kapott fehér port tartalmazó levelet.

Május 25. - Ismeretlenek betörték a Pécs Meszes városrészében található MSZP-iroda ablakát, azon gyúlékony anyagot locsoltak be, majd meggyújtották azt. Az irodahelyiségben bútorok és iratok égtek el, s a falak is megrongálódtak. Senki nem sérült meg.

Június 11. - Fehér port tartalmazó borítékot küldtek ismeretlenek a III. kerületi MSZP-frakció székhelyére.

Június 16. - Fehér port tartalmazó levél érkezett az MSZP kaposvári irodájába. A székházat kiürítették, a katasztrófavédelem szakemberei megkezdték a műszeres méréseket és a port elszállították vizsgálatra a tisztiorvosi szolgálathoz.

Augusztus 17. - Zalaegerszegen ismeretlenek betörték a Fidesz helyi irodájának ajtóüvegét.

Október 19. - Kibiztosított, éles gránátot dobtak be az MSZP újpesti irodájának udvarában. A másnap reggel megtalált szerkezetet a tűzszerészek helyben hatástalanították és szétszerelték.

November 6. - Az MSZP újpesti irodája előtt saját készítésű pokolgépet helyezett el egy hivatásos tűzszerész katona, akit a katonai ügyészség előzetes letartóztatásba helyezett lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt. A Magyar Honvédség állományából azonnali hatállyal leszerelték és elbocsátották.

November 19-december 1. - Fehér port tartalmazó borítékot kapott az MSZP debreceni, kaposvári, győri, székesfehérvári, szombathelyi szervezete, illetve több budapesti irodája. Az MSZP fővárosi IV., XVII., II. és XVII. kerületi irodáiba érkezett küldemény levelet is tartalmazott, amelyeknek aláírója a "Magyar Felszabadítási
Szervezet" volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.