Támad a Rába!

A legmagasabb szintű, harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelték el a Rába szentgotthárdi szakaszán, ahol egy közutat is le kellett zárni a hirtelen megemelkedő vízszint miatt.

Már harmadfokú, a legmagasabb árvízvédelmi készültség van érvényben a Rába szentgotthárdi szakaszán, Körmendnél pedig elsőfokú készültséget kellett elrendelni – tájékoztatta a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője kedd reggel az MTI-t.

Gaál Róbert közölte: vízátfolyások miatt lezárták a Rátót és Rábagyarmat közötti alsórendű utat, és Csörötnek térségében is intenzív árvízi védekezés folyik. Szentgotthárdnál a Rába éjfél körül már tetőzött, a vízszint azonban mintegy 80 centiméterrel alatta van az eddig mért legmagasabb értéknek – fűzte hozzá.

Lengyel Zsolt, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletese elmondta: Szentgotthárdnál az éjszaka a tűzoltók is segítettek, egy szivárgó árvízvédelmi támfalnál szivattyúztak.

A hirtelen lehullott nagy mennyiségű eső miatt Szentgotthárdon és Körmenden pincéket is elöntött a víz, ezeken a helyeken is segítettek a tűzoltók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.