Tájékozatlan a mentelmi bizottság elnöke Simon-ügyben

Az MSZP tájékozatlannak nevezte Rubovszky Györgyöt, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnökét, amiért Mesterházy Attila pártelnöktől kérte pénteken Simon Gábor korábban a pártnál leadott vagyonnyilatkozatát.

Az ellenzéki párt azt közölte az MTI-vel, hogy sok híradás számolt be - mások mellett az MSZP elnökének és szóvivőjének tájékoztatása alapján - arról, hogy az ügyészség képviselői már csütörtökön elkérték és magukkal vitték ezt a dokumentumot az MSZP székházából. Rubovszky Györgynek az ügyészséghez kellene fordulnia a kérésével - jegyezték meg a szocialisták.

Előzőleg Rubovszky György levélben fordul Mesterházy Attila MSZP-elnökhöz, hogy juttassa el a testületnek Simon Gábor MSZP-nél leadott vagyonnyilatkozatát. A bizottsági elnök jelezte: hétfőn felveszi a kapcsolatot a testület tagjaival, illetve első lépésként megkeresi a legfőbb ügyészt, hogy igyekezzen segíteni a bizottságot további eljárása során.

A Magyar Nemzet február 4-én forrásmegjelölés nélkül írt arról, hogy Simon Gábornak, az MSZP elnökhelyettesének több száz millió forint van bécsi számláján, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. A képviselő február 6-án közölte, hogy minden, a szocialista pártban viselt tisztségéről lemond, kilép az MSZP-ből, visszalép a képviselőjelöltségtől és február 12-ei hatállyal lemondott parlamenti képviselői mandátumáról.

A legfőbb ügyészség csütörtökön közölte, Simon Gábor országgyűlési képviselői mandátumának megszűnésével megkezdődhet az érintettel szembeni büntetőeljárás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.