Tagadtak a terézvárosi ingatlanbotrány vádlottjai

A két vádlott állította, hogy nem volt szó a vádban szereplő vesztegetésről, még csak lehetőségük sem volt az ingatlannal kapcsolatos önkormányzati döntés befolyásolására, és egymást is csak a nyomozás során ismerték meg.

Tagadta bűnösségét a terézvárosi ingatlanbotrány két vádlottja a Fővárosi Bíróságon csütörtökön megkezdődött büntetőperben. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint 2006-2008-ban Kovács Péter elsőrendű vádlott, a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. akkori vezérigazgatója, illetve Juhász Károly ingatlan szakértő bűnsegédként közreműködött abban, hogy a Verók István szocialista polgármester vezette VI. kerületi önkormányzat 18 millió forint kenőpénzt kérjen egy bérelt ingatlan megvásárlásáért.

A vádakat a bűnüldöző hatóságok szerint bizonyítják a lehallgatási jegyzőkönyvek, Juhász Károly tettenérése a vesztegetési pénz átadásakor, illetve a rendőrséggel együttműködő vesztegető vállalkozó tanúvallomása.

A két vádlott a csütörtökön megkezdődött büntetőperben állította, hogy nem volt szó a vádban szereplő vesztegetésről, még csak lehetőségük sem volt az ingatlannal kapcsolatos önkormányzati döntés befolyásolására, de még egymást is csak a nyomozás során ismerték meg. A korrupciós cselekmény tetteseinek felelősségét más eljárásban vizsgálják a hatóságok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.