Tagadja a testi sértés vádját az MDF-es képviselő

Tagadja bűnösségét a hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt Lengyel Zoltán MDF-képviselő.

Nem ismerte el bűnösségét Lengyel Zoltán korábban fideszes, jelenleg MDF-es országgyűlési képviselő, akit hivatalos személy elleni erőszakkal, könnyű testi sértéssel és becsületsértéssel vádol az ügyészség.

A Budai Központi Kerületi Bíróságon pénteken ismertetett vádirat szerint 2007. július 8-án éjjel Budapesten, az I. kerületben a rendőrök leállítottak egy gépkocsit, amelyet Lengyel Zoltán vezetett. A képviselőnél nem voltak iratok, csupán egy országgyűlési képviselőknek szóló parkolási engedélyt mutatott fel, személyi adatait viszont nem közölte, mondván, ha ezeket közli, akkor le kellene mondania mentelmi jogáról. A politikus az élettársát hívta fel telefonon, és kérte, hogy vigye utána az iratait. A vádirat arra is kitér, hogy a telefonbeszélgetés során a politikus az intézkedő rendőrökre - általuk jól hallhatóan - súlyosan sértő jelzőt használt. A váltásparancsnok kérdésére, miszerint ezt a jelzőt rájuk értette-e, Lengyel Zoltán igennel válaszolt. Ekkor a váltásparancsnok közölte Lengyel Zoltánnal, hogy azonosítás céljából előállítják. A politikus megpróbálta elhagyni a helyszínt, ezért a rendőrök testi kényszert alkalmaztak vele szemben, eközben az egyik rendőr könnyebben megsérült. A dulakodás után a politikust a rendőrök kihúzták az autójából, és megbilincselve az I. kerületi kapitányságra vitték.

A pénteki tárgyaláson Lengyel Zoltán vallomásában kifejtette: nem tartotta arányosnak az intézkedést, és az előállítás szükségességét sem tartotta indokoltnak. Arra is kitért, hogy egyik rendőrön sem látott azonosító jelvényt, ezért kérte, azonosítsák magukat. Tagadta, hogy sérülést okozott volna az egyik rendőrnek és hogy sértő jelzővel illette volna őket. Arra az állításra, hogy a rendőrök "részeg állatnak" titulálták, közölte, nem ivott semmit, és ezt a kapitányságon elvégzett szondáztatás is bizonyítja. Vallomásában elmondta azt is, hogy hívásainak részletes listájában utólag nem szerepelt az élettársával folytatott telefonbeszélgetés. Ennek okára ő maga sem tudott választ adni.

A tárgyalás délután a rendőrtanúk meghallgatásával folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.