Szorosabb együttműködés a Fidesz és az Osztrák Néppárt között

Szorosabb együttműködést alakít ki a Fidesz és az Osztrák Néppárt (ÖVP) parlamenti képviselőcsoportja - ebben állapodott meg a két párt frakcióvezetője csütörtöki budapesti megbeszélésén.

A Fidesz-frakció sajtóosztályának az egyeztetésről tájékoztató, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Karlheinz Kopf, az ÖVP parlamenti képviselőcsoportjának vezetője megállapodott abban, hogy a német Kereszténydemokrata Unióéhoz (CDU) hasonló, szorosabb együttműködést alakítanak ki az ÖVP és a Fidesz-frakció között.

Az első találkozót Budapesten tartják az év végén vagy 2013 elején. Az egyeztetésen elsősorban európai problémák, gazdasági ügyek, a közös célok és a két párt közötti kapcsolódási pontok lesznek napirenden – olvasható a közleményben.

Az ÖVP frakcióvezetője találkozott mások mellett Balla Mihállyal(Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökével, Nagy Andorral (KDNP), a német–magyar parlamenti baráti tagozat elnökével, valamint Csóti Györggyel (Fidesz), az osztrák–magyar parlamenti baráti tagozat és a külügyi bizottság tagjával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.