Századvég: polgármesterváltó hangulat van Esztergomban

Népszerűbb a kormánypárti jelölt a független polgármesternél, szoros verseny várható.
A Századvég kutatása szerint polgármesterváltó hangulat van Esztergomban: a helyi lakosok közül többen választanák a Fidesz-KDNP által támogatott Romanek Etelkát, mint a jelenlegi független polgármestert, Tétényi Évát. A közvélemény-kutató elemzése szerint szoros verseny várható az esztergomi polgármesteri posztért.

A közlemény szerint "Romanek Etelkára a helyi lakosok 43 százaléka, míg Tétényi Évára a választókorú felnőttek 36 százaléka voksolna". A Jobbik jelöltjének, Stámusz Andreának mindössze 2 százalékos a támogatottsága, más jelöltre pedig 5 százalék adná szavazatát - közölték, hozzátéve: a bizonytalan szavazók aránya 14 százalék a városban.

Az esztergomi választópolgárok több mint 65 százaléka szerint városukban "nem mennek jól a dolgok" - a Századvég ezzel, illetve a választók változás iránti igényével indokolja a polgármesterváltó hangulatot.

A tájékoztatás szerint a Századvég szeptember 28. és 30. között végezte a telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást, 500 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt megkérdezésével. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 4,3 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit Esztergom összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna - tették hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.