Szombattól másképp járnak a vonatok Miskolc felé

Változik a miskolci vonalon közlekedő távolsági és regionális vonatok menetrendje szombattól.

Újabb fázisához érkezett a vasúti pálya júliusban indult felújítása a Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely vonal Nagyút és Mezőkeresztes-Mezőnyárád közötti szakaszán - tájékoztatta a Magyar Államvasutak (MÁV) Zrt. pénteken az MTI-t.

Az építkezés újabb üteme szombattól november 17-éig tart. Ebben az időszakban az InterCity vonatok budapesti indulási ideje nem változik, de hat perccel megnő az utazási idő Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen irányába. Az ellenkező irányú vonatok pedig mintegy hat perccel korábban indulnak.

A Vámosgyörk és Füzesabony közötti személyvonatok nem közlekednek majd, helyettük a kétóránként járó egri gyorsvonatok azon a szakaszon minden állomáson megállnak, és a Vámosgyörk-Füzesabony közötti utazásokra nem kell felárat fizetni. A gyorsvonatok menetideje Budapest és Eger között húsz perccel, a másik irányban negyedórával nő meg, a vonatok Egerből korábban indulnak.

Október 13-31. között Kál-Kápolna és Füzesabony között vonatpótló autóbuszok közlekednek egy késő esti és két hajnali személyvonat helyett, ezek a füzesabonyi vasútállomás elől indulnak, és oda is érkeznek.

A Hosszúlépés nevű gyorsvonat péntekenként a Keleti pályaudvarról csak Miskolcig, vasárnaponként pedig Miskolcról a Keleti pályaudvarig jár.

A MÁV a közleményben felhívta a figyelmet, hogy a kapcsolódó vonalak közül a Füzesabony-Eger, az Eger-Szilvásvárad, a Nyékládháza-Tiszaújváros és a Miskolc-Hidasnémeti szakasz menetrendje is jelentősen megváltozik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.