Szombati Fidesz-közlemény arról, hogy miről kéne az MSZP-nek beszélnie

A Fidesz közleményt adott ki arról, hogy a szocialistáknak miről kellene beszélniük. Hogy ki áll a közlemény mögött, azt nem lehet megtudni.

A Fidesz szerint a szocialistáknak a "hazugságok és rémhírek helyett" inkább a valóságról kellene beszélniük. A nagyobbik kormánypárt - olvasható az MTI által kiadott anyagban - ezt Józsa Istvánnak, az MSZP frakcióvezető-helyettesének szombati budapesti sajtótájékoztatójára reagálva közölte. Józsa azt mondta: meglesz a böjtje annak, hogy az állam minden akadály és működési rendellenesség ellenére júliusban 14 milliárd forint elektronikus útdíjat szedett be, leginkább az élelmiszerek fognak drágulni a szállítási költségek emelkedése miatt.

A Fidesz közleményében azt írták (nincs néven nevezve, hogy kik - A Szerk.), hogy az MSZP egy hónapja még azért támadta a kormányt, mert attól tartott, nem működik az e-útdíj rendszer normálisan, most meg azért, mert minden a terv szerint működik. Hangsúlyozták, hogy a mezőgazdasági termelők a termény szállítása esetén illetékmentességet kapnak a székhelyük vagy lakóhelyük, valamint a művelésük alatt álló termőföld, tanya, illetve telephely között, és az élelmiszerárakra "semmilyen érdemi hatással nincs az Európában már elterjedt e-útdíj bevezetése".(Ez homlokegyenest az ellenkezője annak, amit Józsa István névvel és arccal állított - A Szerk.)

A kormánypárt közleménye szerint a szocialistáknak arról kellene beszélniük, hogy "milyen veszélyes alkukat kötnek Bajnai Gordonnal az agyontitkolt egyeztetések során". Belelegyeztek-e a bankadó-csökkentésébe, a fizetések csökkentésébe, a minimálbér csökkentésébe, a rezsicsökkentés eltörlésébe, a családi adókedvezmény csökkentésébe - sorolta közleményében a Fidesz. (Nem értjük. Amikor az E-útdíjról van szó, miért kellene másról, például az uborkasalátáról beszélni? - A Szerk.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.