Szolidaritás-közgyűlés: Kónya Péter lett az egyesület elnöke

A Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület (Szolidaritás) alakuló közgyűlésén Kónya Pétert választották elnökké a tagok. Az egyesület társelnöke Székely Sándor lett - tájékoztatta a Szolidaritás sajtóosztálya szombat délután az MTI-t.

Kónya Péternek nem volt kihívója, a 163 tagból 123-an szavaztak rá, Székely Sándorra 109 voks érkezett. Kónya és Székely a Magyar Szolidaritás Mozgalomban is ezt a pozíciót töltötte be.

A közgyűlés megválasztotta az elnökség tagjait, a részvevők egy politikai nyilatkozatot is elfogadtak, amelyben kinyilvánították, hogy az új egyesületet a Magyar Szolidaritás Mozgalom szellemi, erkölcsi, politikai utódjának tekintik. Mint írták: tevékenységüket továbbra is a civil mozgalom zászlóbontásakor, a "D-day" tüntetéssorozaton és nagygyűlésen megfogalmazott alapvető célokhoz és elvekhez híven kívánják folytatni.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom a kormányváltás és a korszakváltás érdekében a más demokratikus szervezetekkel közösen létrehozott szövetségen belül is a fenti elvek érvényre juttatására és eredeti célkitűzéseinek elérésére, megvalósítására törekszik - olvasható a dokumentumban.

A közgyűlés részvevői a nyilatkozatban mondtak köszönetet azoknak, akik hozzájárultak, hogy a korábbi mozgalomból egy, a politikai életet meghatározóan befolyásoló szervezet jöjjön létre. A Szolidaritásba továbbra is várják azokat, akik egyetértenek elveikkel és aktív közreműködésükkel továbbra is részt kívánnak venni céljaik megvalósításában.

A politikai nyilatkozat szerint a Szolidaritást meg kell erősíteni, mind taglétszámát és politikai céljainak ismertségét, mind pedig politikai pozícióját tekintve. Folytatni kell a szervezetépítési munkát, meg kell választani a szervezet helyi választókerületi vezetőit.

Mint írták: fel kell készülni, hogy a Bajnai Gordon vezette pártszövetség keretein belül részt vesznek a parlamenti, az önkormányzati és európai parlamenti választásokon. A szervezet célja, hogy minél több, a mozgalomhoz tartozó személy választott tisztséget töltsön be – zárul az új egyesület politikai nyilatkozata.

A közgyűlésre készített sajtóanyag szerint a Szolidaritás olyan viszonyokat akar kialakítani, amelyekben számítanak az emberi értékek: az igazmondás, a korrekt viselkedés, a szaktudás, a szolidaritás, az emberi erőfeszítés, akkor is, ha nem vezet azonnal látható eredményre.

Az egyesület munkáját 30-35 gazdasági, szociálpolitikai, foglalkoztatáspolitikai, munkaügyi, egészségügyi, oktatásügyi szakember is segíti. A Szolidaritás elsősorban szociál-, oktatás- és foglalkoztatáspolitikai, valamint munkaügyi és a rendvédelmet érintő kérdésekben, illetve a leszakadó, hátrányos helyzetű térségek fejlesztéséhez nyújt szakmai segítséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.