Leordították a Szolidaritás aktivistáit a Lánchídról

Néhány percre megbénította a forgalmat a Szolidaritás Mozgalom Budapesten a Lánchíd pesti oldalán. Az úttest mindkét sávjában álló aktivisták azt írták molinójukra: "Elég volt a NER-rupcióból".

Az autósok eléggé ingerülten reagáltak az alkalmi útonállásra, egy fehér furgon végig gyalázkodó vezetője neki is hajtott az egyik molinót tartó hölgynek. Egy másik elégedetlenkedő autós pedig kitépte a feliratot az úttesten állók kezéből, és lehajította az alsó útra.

Magukra haragították az autósokat az aktivisták
Magukra haragították az autósokat az aktivisták
Kurucz Árpád / Népszabadság

- Ahelyett, hogy a kormány kivizsgálná az elmúlt napokban nyilvánosságra került korrupciós eseteket, megy a ködösítés, és szégyenszemre az USA-nak kell határozottan fellépnie - fogalmazott az eseményen részt vevő Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője, és hozzátette: a figyelemfelkeltő akciót azért rendezték, hogy álljanak neki végre a gyanús esetek kivizsgálásának. - Szeretnénk, ha az emberekben tudatosulna - mondta Szabó -, hogy ez a hétköznapi életüket is befolyásolja. Azért jut egyre kevesebb pénz oktatásra és egészségügyre, mert egyszerűen szétlopják az országot.

Székely Sándor, Magyar Szolidaritási Mozgalom ügyvezető elnöke arról beszélt, az ország most már oda jutott, hogy a szövetségeseink szerint nem vagyunk megbízhatók. - Az egész államiságunk van veszélyben - jelentette ki -, ezért mindenkit arra kérünk, hogy október 23-án este fél hétkor jöjjenek az Operaház elé, és együtt kérdezzük meg Áder Jánostól meg az ott jelen lévő magyar politikai elittől, miért hagyják szétlopni az országot. És miért gondolják, hogy mi ezt hagyni fogjuk. Megpróbálunk az ellenzéki politizálásnak új lendületet adni, mert ami eddig volt, az tarthatatlan. Meg akarjuk kérdezni a köztársasági elnököt arról, vajon megvárjuk-e, hogy az USA-ból való kitiltások után az Európai Unióból is kitiltanak bennünket.

Flashmob a Lánchídon
Flashmob a Lánchídon
Kurucz Árpád / Népszabadság

Az akcióban tízegynéhányan vettek részt, s az ingerült reakciókat látva a Szolidaritás eléggé veszélyes megoldást választó tagjai pár perc elmúltával, erőteljes dudálás és ordítozás kíséretében elhagyták a helyszínt. A forgalom azután is erősen akadozott, miután eltávoztak, de akkor már emiatt nem dudált és nem ordított senki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.