Molnár-ügy: az MSZP szolidáris, a DK gyalázatnak tartja az ítéletet

Közleményben fejezte ki szolidaritását az MSZP Molnár Gyulával, a párt fővárosi közgyűlési képviselőjével, akit szerdán hivatali visszaélés miatt nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla.

A XI. kerület korábbi polgármesterét pénzbüntetéssel is sújtották, valamint két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség azzal vádolta őt, a most hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Lakos Imrét, volt SZDSZ-es alpolgármestert és egy ügyvédet, hogy 2006-ban Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén pályáztatás nélkül próbáltak magáncégnek átjátszani egy 38 hektáros telket.

Az MSZP az MTI-nek küldött közleményében arra emlékeztetett, hogy Molnár Gyulát első fokon bűncselekmény hiányában mentette fel a bíróság, másodfokon azonban elítélte. "A két ítélet teljesen ellentétes egymással, így az MSZP kíváncsian várja a Kúria harmadfokú ítéletét" - közölték, egyúttal kifejezve szolidaritásukat Molnár Gyulával.

A Demokratikus Koalíció (DK) "gyalázatosnak" tartja, hogy a másodfokú eljárás során szerdán nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Molnár Gyula szocialista politikust, Újbuda korábbi polgármesterét és felfüggesztett szabadságvesztésre egykori helyettesét, a volt SZDSZ-es Lakos Imrét - közölte az ellenzéki párt az MTI-vel. A DK az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy az első fokú eljárás során még bűncselekmény hiányában felmentették a vádlottakat.

Az ellenzéki párt véleménye szerint a szerdán meghozott ítélet "minden demokrata számára elfogadhatatlan". Folytatásként azt írják, hogy "az orbáni önkény koncepciós perekkel akar eltakarítani mindenkit, aki útjában van". Hangsúlyozzák, hogy a DK szolidaritást vállal a két politikussal.

Molnár Gyula 1994 és 2010 között parlamenti képviselő, 2002 és 2010 között polgármester volt, jelenleg a Fővárosi Közgyűlésben képviselő. A jövő évi országgyűlési választáson nem indul, de korábban kinyilvánította: újra megméretné magát a XI. kerületi polgármesteri címért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.