Szögi Lajosra emlékezik Olaszliszkán a Jobbik

Fáklyás megemlékezést tart pénteken este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán a Jobbik Magyarországért Mozgalom, valamint az Új Magyar Gárda.

Az eseményen - amelyet Szögi Lajos meggyilkolásának harmadik évfordulója alkalmából szerveznek - beszédet mond Murányi Levente a Jobbik alelnöke, valamint ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkipásztor.

Mint emlékezetes, Szögi Lajos tiszavasvári tanárt 2006. október 15-én délután gyermekei szeme láttára verték agyon a nyílt utcán, mert többen úgy látták, hogy elütött egy helyi kislányt, aki nem sérült meg.

Az ügyben a bíróság már meghozta első fokú döntését, mind a nyolc vádlott tíz évtől életfogytig tartó letöltendő fegyház- és börtönbüntetést kapott. A másodfokú tárgyalás a következő napokban kezdődik el a Debreceni Ítélőtáblán.

A gyilkosság óta rendszeresek a Bodrog-parti településen a felvonulások, megemlékezések. Néhány napja a Gój Motoros Egyesület tagjai koszorúzták meg több százan a Szögi Lajos emlékére állított emlékművet.

A Magyar Gárda és a Jobbik már tavaly is szervezett megemlékezést, akkor körülbelül félezren vettek részt a megmozduláson, a rendezvényt jelentős rendőri erők biztosították, atrocitás nem történt. Az előzetes hírek szerint a péntek esti rendezvényen is az előző évihez hasonló tömeg és komoly rendőri készültség várható. Úgy tudjuk, a helyszínen lesznek például a területileg illetékes bevetési egység tagjai is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.