"Szócska egy biodíszlet, aki jópofizik"

A rezidensek úgy csináltak kampányt, hogy nem volt igazuk. Az egész akció mérhetetlenül erkölcstelen és elhibázott volt – állítja Mihályi Péter közgazdász a Népszavának adott interjújában.

Alaposan kiosztja az egészségügy szereplőit sommás megfogalmazásaival Mihályi Péter közgazdász, az Államreform Bizottság Egészségügyi Szakmai Munkacsoportjának egykori vezetője a Népszavának adott interjújában. A szakember szerint nem az a legfőbb probléma, hogy hányan mennek el külföldre, hanem az, hogy egyre több orvos és nővér megy át a magánegészségügybe.

Mint mondta: "a rezidensek csináltak egy nagy kampányt, amiben egyáltalán nem volt igazuk. Magyarországon nem csak az egészségügyben, de minden más szakmában alacsonyabbak a keresetek, mint az unió átlagában vagy Angliában, ahova sok magyar orvos megy. Ilyen alapon akciózhatnának a rendőrök, a tanárok vagy akár a parlamenti képviselők is. Az egész akció mérhetetlenül erkölcstelen és elhibázott volt. A rezidensszövetség a felmondólevelek letétbe helyezésével valójában blöffölt, s ezt a blöfföt a kormány ügyesen kezelte. Vagyis alapvetően nem teljesítette a rezidensek kérését, mert sok mindenki másnak is megígérte a béremelést, így a rezidensek nem tehettek mást, minthogy jó pofát vágtak és meghátráltak. Kiderült, hogy a blöff nem működik."

Azt is hozzátette: a legalapvetőbb döntések – amelyek évtizedekre meghatározzák az ágazat sorsát – az egészségpolitikai vezetés nélkül születnek meg. Szócska Miklós egy biodíszlet, aki jópofizik, de érdemi befolyása nincs az ügyekre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.