Szőcs Géza: A közszolgálati televízió leépülése szívszorító történet

Hosszú írásban fejtette ki véleményét a Heti Válasznak több közéleti témáról is Szőcs Géza író, a miniszterelnök kulturális főtanácsadója, a milánói világkiállítás miniszteri biztosa.
A közmédiáról úgy vélekedett: „Jelen pillanatban – a kormány szemszögéből nézve – legkudarcosabbnak a médiapolitikáját látom. A médiatörvény időzítésétől és annak kommunikációjától kezdve az általam azonnal és nyilvánosan ellenzett netadón keresztül (mely eset persze bizonyítja, hogy képesek vagyunk az önkorrekcióra is) egészen addig, hogy a kormány elveszített hozzá mindig lojális, nagyon fontos lapokat és újságírókat... Mit mondjunk még? A közszolgálati televízió leépülése szívszorító történet."

A Liget-projektről szólva megjegyezte: „Egészséges, életképes fák irtásával sem lényegileg, sem taktikailag nem tudok azonosulni." Hosszan értekezett a menekültügyről is. A migrációban nincs semmi, ami váratlan vagy természetellenes volna – írta Szőcs, aki szerint a menekülők a maguk értékeit akarják elterjeszteni. Meglátása szerint ugyanezt tették a hunok, a vikingek, a keresztes lovagok és a konkvisztádorok. „Most mi vagyunk a bennszülöttek, akiket elözönölnek" – szögezte le.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.