Szocialista "lakásmutyit" vizsgálnak Csepelen

A gyanú szerint a csepeli szocialista önkormányzati vezetők titokban és törvénytelenül nyerészkedtek önkormányzati lakások eladásával, ezért vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a csepeli képviselő testület illetékes bizottsága.

Vizsgálóbizottság felállítását javasolta a csepeli önkormányzat ügyrendi, jogi, kisebbségügyi és rendészeti bizottsága a csepeli szocialisták "lakásmutyi-ügyeiben" - számolt be csütörtökön a városrész híreivel foglalkozó tematikus hírblog, a Csepel.info. A hírblog augusztus végén számolt be a helyi Fidesz-frakció közleményére hivatkozva, hogy a gyanú szerint Csepel MSZP-s vezetése hatáskörét túllépve, titokban és törvénytelenül olyan önkormányzati lakásokat utalt ki "piaci" vagy szociális bérleti jogviszonyba, melyeket több esetben előbb sok millió forint közpénzből felújítottak, majd jóval a piaci ár alatt kiárusítottak.Akkor Tóth Mihály polgármestert és Szenteczky János MSZP-s polgármesterjelöltet is azonnali lemondásra szólította fel a Fidesz. A frakció szerint ugyanis a polgármester határidőre nem tudta megválaszolni, hogy ki, milyen jogszabály és hatáskör alapján utalt ki több önkormányzati bérlakást az elmúlt öt évben, ezért "felmerült a gyanú, hogy a polgármester és Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója valóságos lakásmaffiát működtettek Csepelen".

A csepeli önkormányzat mostani soros ülésén Borbély Lénárd, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője indítványában kifejtette: az érintett lakások eltűnt dokumentumainak ügyében, Szenteczky János polgármesterjelölt és a soroksári Juhász Ferenc MSZP-s vállalkozó céges kapcsolatainak és ingatlankapcsolatainak ügyében, valamint a polgármesterjelölt személyes adatokat illető adatfelhasználási botrányában javasolják a vizsgálat megindítását. A hírblog szerint az idő szűke miatt nem kezdi el a jelenlegi testület a vizsgálatot a "lakásmaffia" korábban kiszivárgott ügyében, ezért az októberben felálló új önkormányzati képviselő-testületnek javasolják a vizsgálóbizottság felállítását.

A vizsgálóbizottság felállítását hét igen egy nem arányban támogatta a szakbizottság. A Csepel.info úgy tudja, hogy a kezdeményezést a Fidesz-KDNP delegáltjai mellett három MSZP-s képviselő is támogatta: Tokár Tamás, Bátky Endre és Kiss B. Mihály. A bizottság soros ülésén csak Gulyás Gábor MSZP-s delegált nem vett részt. Az egyedüli ellenszavazat pedig Borsány György MSZP-s képviselőé volt - írta a Csepel.info.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.