Szociális 'bútoraukció' Miskolcon

Van akinek fölösleg, van akinek érték elnevezéssel indított segítőprogramot a miskolci polgármesteri hivatal rászoruló családoknak; az ötletet egy helyi család adta, amely azzal kereste meg a hivatalt, hogy használt, de jó állapotban lévő bútorait szeretné ajándékba adni.

A Miskolci Családsegítő Szolgálattal közösen találta meg az önkormányzat azt a nehéz helyzetben lévő családot, amelyik néhány napon belül már be is rendezte otthonát a kapott bútorokkal - mondta el Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője hétfőn.

Közlése szerint a Van akinek fölösleg, van akinek érték egy folyamatos program, amelynek intenzitása a felajánlások gyakoriságától függ. Az eddigi tapasztalatok nagyon kedvezőek, szinte minden nap jelentkeznek adományozók; civil és egyházakhoz kötődő szervezetek is jelezték, hogy szívesen közreműködnének ebben.

Leginkább bútorok szerepeltek eddig az adományok között, de előfordult már mikrohullámú sütő és ágynemű is, ugyanakkor hűtőgépek, mosógépek, vagy fölöslegessé vált kerékpárok, építőanyagok felajánlását is szívesen veszik. Fontos, hogy a felajánlott dolgok jó állapotúak legyenek, olyanok, amelyeket maga a felajánló is szívesen használna, ha még szüksége lenne rá - mondta a Dobos Tímea.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.