Szóba sem került az útdíj a kormányülésen

Nem merült fel a kormány ülésén a budapesti útdíj témája a miniszterelnök szóvivőjének tájékoztatása szerint.

Szijjártó Péter kedden az m1 Az Este című műsorában arra a kérdésre, lesz-e útdíj, azt közölte: "nem merült fel a kormányülésen". Furcsának tartotta, amikor hétfőn olvasta az erről szóló híreket - fogalmazott, majd azt mondta: "kormányülésen ez szóba sem került eddig".

Arra a felvetésre, hogy ezek szerint nem volt arról szó, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter esetleg támogatná az útdíj ötletét, kijelentette: ilyen nem hangzott el.

A szóvivő kifejtette: a BKV-val kapcsolatos, "nagyon rövid távú" feladatokról zajlanak az egyeztetések, kormányzati döntés még nem született. Kitért ugyanakkor arra is, hogy minél hamarabb szükséges egy hosszú távú stratégia, azt ugyanis senki sem akarja, hogy "megint egy feneketlen zsákba öntsünk pénzt".

Arra a kérdésre, hogy lesz-e 32 milliárd forint a BKV-nak, Szijjártó Péter azt válaszolta: ilyen kormányzati döntés még nem született, "úgyhogy erről majd később tudunk beszámolni".

A kormány kedd délelőtt egyeztetett a BKV helyzetéről Tarlós István részvételével. A főpolgármester délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, semmilyen körülmények között nem támogatja az útdíj bevezetését Budapesten, és biztos abban, hogy ezt Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány sem teszi. Szatmáry Kristóf, a nemzetgazdasági minisztérium államtitkára az MTI kérdésére kijelentette: sem a kormány, sem a nemzetgazdasági tárca nem javasolt sem útdíjat, sem dugódíjat; mint mondta, "ha nincs aki felvállalja, akkor nem lesz ilyen díj".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.