Szmogriadó van, szankció nincs

A KRESZ-ben kellene szerepelnie annak, milyen büntetéssel jár a szmogriadó előírásainak a megsértése. A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint azonban jelenleg a KRESZ-ben nincs erre vonatkozó szankció, azaz a rendőrök legfeljebb figyelmeztetni tudják a szabályszegőket, így azokat, akik ma páros vagy nulla végű autóval máégis közlekednek a fővárosban - mondta lapunknak Czuk Dóra, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófönöke.

Emlékeztetett arra, hogy a városháza már a rendelet tavalyi szigorításánál jelezte a kormányzatnak és a szaktárcának e problémát, vagyis azt, hogy a szmogriadó eredményes betartatásához egy sor más jogszabály módosítására is szükség van. A sajtőfőnök szerint a szmogriadó a budapestiek érdekét és egészségét szolgálja, a főváros bízik abban, hogy a budapestiek ezt megértik, és önként jogkövető magatartást tanusítanak.

Czuk Dóra hozzátette: a mai az első, forgalomkorlátozással járó szmogriadó Budapesten, ezért egyfajta főpróbának is tekinthető.

Rendõrök tájékoztatják a megállított páros számjegyre végzõdõ rendszámmal közlekedõ autók vezetõit a fõváros határában a 7-es úton
Rendõrök tájékoztatják a megállított páros számjegyre végzõdõ rendszámmal közlekedõ autók vezetõit a fõváros határában a 7-es úton
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.