Szlávy-per: harmadik nekifutásra

Harmadszor is újrakezdik a Szlávy-gyilkosság eljárását, a Fővárosi Ítélőtábla kedden hatályon kívül helyezte a Heves Megyei Bíróság felmentő ítéletét, és új eljárásra kötelezte a megyei bíróságot.

A perben Wappler Lászlót azzal vádolják, hogy megbízást adott arra: a Balaton királyaként ismertté vált Szlávy Bulcsút csalják Budaörsre, és öljék meg az irodájában.

Megkezdődött Wappler Lászlónak (j) és társainak a büntetőpere a Fővárosi Ítélőtáblán
Budapest, 2011. május 31. Megkezdődött Wappler Lászlónak (j) és társainak a büntetőpere a Fővárosi Ítélőtáblán. A férfit azzal vádolják, hogy 1997-ben részt vett az alvilágban a "Balaton királyaként" ismertté vált Szlávy Bulcsú megölésében. Az ügyben ez a másodfokú eljárás, mivel a Pest Megyei Bíróság négy évvel ezelőtt 15 év fegyházbüntetésre ítélte első fokon Wappler Lászlót, az ügy másodrendű vádlottja 6, a harmadrendű 12 év fegyházbüntetést kapott, majd a megismételt eljárásban a Heves Megyei Bíróság 2009 októberében bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottakat. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az 1997. július 31-én lelőtt áldozat holttestét Wappler László barátnője XII. kerületi garázsának szerelőaknájába rejtették és lebetonozták.

A holttest 2004 januárjában került elő, amikor Wappler Lászlót rajtakapták a rendőrök, amint épp a betonpadlót töri fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.