Szkinhedekkel tüntetett Molnár Zsolt?

A Magyar Nemzet online kiadása szerint Molnár Zsolt egykor szintén tüntetett szkinhedekkel. A következő ciklusban is várhatóan az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöki posztját betöltő MSZP-s képviselő azt mondta: soha életében nem volt szkinhed.
Bár az MSZP hevesen ellenzi állítólagos szkinhedmúltja miatt a jobbikos Sneider Tamás jelölését az Országgyűlés alelnöki posztjára, a szocialista párt is büszkélkedhet olyan politikussal, aki ilyen körökben mozgott - írta kedd délelőtti cikkében az mno.hu.

Mindezt egy, a 168 Óra című hetilap fotósa által készített fotóra alapozzák, amely 1992 október 27-én meg is jelent a hetilapban, és amelyen az mno.hu szerint "Molnár Zsolt látható a bőrfejűekre jellemzően fejére húzott kapucniban szkinhedekkel".

A portál szerint a fotó a "baloldal által sokszor mélyen elítélt, az SZDSZ-alapító Göncz Árpád egykori köztársasági elnök elhíresült, 1992-es Kossuth téri kifütyülésén" készült. (Az akkori államfő az Országház előtt tartott október 23-i rendezvényen hiába lépett a mikrofonhoz, nem tudta elkezdeni ünnepi beszédét, mert hosszú percekig sem csendesült a tömeg: egyfolytában zúgott a bekiabálás és a füttyögés.)

"Molnár Zsolt, aki a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját látta el az elmúlt négy évben, és az MSZP-frakció tagja 2006 óta, 1992-ben ott volt a Kossuth téren azok között a szkinhedek között, akik kifütyülték Göncz Árpádot, megakadályozva ezzel, hogy megtartsa október 23-i beszédét." - fogalmaz az mno.hu, emlékeztetve: az MSZP őt jelölte a következő időszakra is a testület élére.

Molnár Zsolt újságírói megkeresésre azt elismerte, hogy lehetett olyan rendezvényen korábban, ahol bőrfejűek is voltak. Mint mondta: az 1990-es évek elején jelen volt több futballmeccsen, illetve közéleti tüntetésen is, ahol „esetleg olyan közeg lehetett", ahol szkinhedek állnak mellette - írta az mno.hu.

A lap szerint Molnár Zsolt még azt sem tartotta kizártnak, hogy ilyen helyzetben akár fotó is készült róla, azt ugyanakkor többször is megismételte, hogy soha életében nem volt szkinhed. Viccnek, illetve hazugságnak nevezte, hogy ő maga bármilyen ilyen irányzatú mozgalomban szerepet vállalt volna.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.