Szívós munkát kér Bajnai

Bajnai szerint csak szívós munkával van kiút a válságból. A kormányfő szerint nem mindegy, hogy Magyarország Brüsszelbe olyan képviselőket küld, akik a magyar belviszályt jelenítik meg vagy az ország értékeit mutatják meg. Szerinte egyetértenek a szakszervezetekkel a lényeget illetően: Magyarországot ki kell vezetni a válságból.

Bajnai Gordon szerint a szívós, kitartó, következetes, az országot egy irányba, előre vivő munka vezethet ki a válságból, emelhet fel, hozhat gyarapodást és vezethet el egy erős büszke Magyarországhoz. A miniszterelnök az MSZP majálisán pénteken a Városligetben ahhoz kért támogatást, hogy az ilyen munka kerüljön a társadalmi megbecsülés központjába.

A rendezvényen - amely egyben az MSZP európai parlamenti kampányának nyitánya is - arról is beszélt: nem mindegy, hogy Magyarország kiket küld az Európai Unióba, olyanokat, akik a magyar belviszályt jelenítik meg Brüsszelben, vagy olyanokat, akik Magyarország értékeit mutatják meg. Erről szól majd a választás - mondta.

A miniszterelnök kiemelte: a válságban a szolidaritás az egyik legfontosabb érték, hiszen a helyzet megoldása érdekében mindenkitől áldozatot és lemondást kérnek. Kijelentette: Magyarország egy olyan ország, amelynek van jövője és erős alapja is.

Hozzátette: a kabinetnek, amely a cselekvés kormánya, rövid távon is az a feladata, hogy megvédje a munkahelyeket, és új munkahelyeket is teremtsen. Szavai szerint az ország legstabilabb alapja a kiművelt emberfők sokasága, és az, hogy Magyarország fejlett infrastruktúrával rendelkezik.

Bajnai Gordon fontosnak nevezte az ország iránti külső bizalmat. Mint mondta, a héten európai vezetőkkel találkozva azt látja, hogy lassan kezd újraéledni a bizalom Magyarország iránt, a kormány problémákkal szembenéző programja bizalmat ébreszt. A kormányfő közölte, a külső bizalom nélkül nincs talpra állás, mert az egyben védelem és lehetőség is az ország számára. Ha van külső bizalom, akkor végre talán ismét elkezdhetjük a belső bizalmat is helyreállítani - hangoztatta.

Bajnai Gordon szerint a lényeget tekintve egyetértés van köztük és a szakszervezetek közt: meg kell védeni Magyarországot a válság hatásaitól. Erről a miniszterelnök azután nyilatkozott újságíróknak, hogy szakszervezeti vezetőkkel találkozott a Városligetben tartott MSZOSZ-majálison.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a szakszervezeteknek is elmondta, hogy az ajtaja mindig nyitva áll minden olyan érdekképviselet előtt, amelyik azt keresi, hogyan lehet Magyarországot kivezetni a válságból. "Tárgyalással, jobbító szándékkal mindig lehet hozzánk jönni" - fogalmazott.

Beszámolt arról, a szakszervezetek képviselőinek is megerősítette, a kormány célja az, hogy helyreállítsa a munka becsületét, minél több munkahelyet védjen meg a válságban. Hozzátette: olyan Magyarországot szeretnének, amelyben a válságot követően sokkal többen dolgoznak majd, sokkal jobban megéri dolgozni és megéri munkahelyeket is teremteni. A miniszterelnök kérdésre válaszolva kitért arra, hogy 30 milliárd forinttal növelik meg azt a keretet, amelyből támogatják az átmenetileg csökkentett munkaidőt bevezető cégeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.